miercuri, iulie 08, 2009

Sugestie....:)

Mi`am propus sa scriu despre cateva filme care mi`au placut in mod deosebit...Trebuie sa precizez ca nu sunt adepta filmelor noi, SF, comedii fara sare si piper..etc. Prefer filmele psihologice, thriller, care se bazeaza pe destin, filmele de dragoste, despre familie, uneori de actiune. O sa va descriu cateva filme care mi`au placut in mod deosebit, dupa o anumita clasificare sau un top al meu:x...Sper sa veniti cu mai multe sugestii..sau cu filmele voastre preferate:

1. Filme care se bazeaza pe tema destinului:


Un film foarte interesant este Slumdog Millionaire, premiat la Oscar, care descrie soarta lui Jamal, un tanar crescut in mahalaua Bombay-ului (India) si care fara putina cultura generala castiga marele premiu la concursul "Vrei sa fii milionar?". Actiunea filmului se petrece intr`o sectie de politie, unde Jamal este interogat prin ce mijloace a castigat marele premiu la acel concurs. Acolo isi relateaza intreaga viata si cum fiecare intamplare se corela cu o intrebare din joc. Destinul a fost crud cu Jamal, fiind tradat de cel mai bun prieten al sau, dar totusi ramanand in final cu fata pe care o cauta, fiind pierduta tot din vina prietenului, Salim. Filmul a luat premiul Oscar pentru coloana sonora si pentru efecte. Merita vazut!




Un alt film bazat pe destin, o comedie romantica, este Serendipity. Doi tineri se intalnesc intr`un magazin. Barbatul ii propune sa se intalneasca iar ea, fiind superstitioasa, se hotaraste sa lase totul in voia destinului. Ia o bancnota unde il pune pe el sa scrie numarul lui de telefon si ii spune ca daca bancnota se va intoarce la ea, atunci destinul vrea sa ii uneasca. Pe o carte, "Love in Time of Cholera", ea scrie adresa ei si ii propune acelasi pact: daca acea carte ajunge in mainile lui, sa o caute la adresa respectiva. Trec ani de zile, ambii sunt in pregatiri pentru nunta cu parteneri diferiti, iar bancnota ajunge la ea si cartea la el. Totul se termina cu happy end, intr`un final cei doi ramanand impreuna...:x8->



2.La capitolui filmelor inteligente, psihologice, cu replici pe masura va voi prezenta doua filme, nu tocmai noi, dar care personal le`am vazut de 4-5 ori pe fiecare;)).

Tacerea mieilor (The Silence of the Lambs), a primit cinci premii Oscar pentru: cel mai bun film, cel mai bun actor, cea mai buna actrita, cel mai bun regizor si cea mai buna ecranizare. Deja am spus totul. Agentul FBI Clarice Starling se ocupa de cazul unui ucigas in serie numit Buffalo Bill, care obisnuia sa`si confectioneze hainele din pielea victimelor. Neputand face fata cazului, se vede nevoita sa apeleze la un fost psiholog canibal pe nume Hannibal Lecter, caruia trebuie mai intai sa`i castige increderea.



Tot la acest capitol, filmul O crima perfecta ( A Perfect Murder). Ce ar face un barbat aflat in pragul disperarii, fiind nevoit sa faca rost de bani urgent? Si`ar omori sotia pentru ca de pe urma ei ar fi mostenit banii necesari. Pe cine ar angaja sa o omoare? Pe amantul sotiei, pentru o suma fabuloasa. Cine moare in toata aceasta poveste? Moare asasinul pus de amant, moare amantul ucis de sot, moare sotul ucis de sotie, iar presupusa victima ramane in viata. Nota 10 pentru replici si ideea descoperirii planului: o simpla cheie.



Alte filme care intra pe lista preferatelor mele, dar cu siguranta le`ati vazut sunt: The Reader, Indecent Proposal, The Notebook, A Walk to Remember, Autumn in New York, Culuarul Mortii,
Twilight, Mother at 16th, Butterfly Effect, Seven pounds.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu