marți, martie 16, 2010

Pe principiul ca..

La inceput a fost doar o idee. Dar am avut convingerea ca poti construi aproape orice din mai nimic. Trebuie doar sa aspiri catre perfectiune.

In sine, acest filmulet este o reclama, care relateaza povestea brandului Asics, o firma japoneza producatoare de incaltaminte. S-au gandit sa ilustreze totul prin arta traditionala a plierii hartiei colorate sau origami - despre care stim ca simbolizeaza frumusetea si perfectiunea japoneza.

Origami-etimologie:

Etimologic, cuvântul origami, de origine japoneză, este format din oru care are sensul de “a îndoi” şi kami cu sensul de “hârtie”, deci “hârtie îndoită”. Numele de origami a fost adoptat în anul 1880, până atunci arta plierii hârtiei fiind denumită orikata. Formele care pot fi realizate prin această artă sunt legate de imaginaţia celui care pliază hârtia, dar există şi categorii de forme tradiţionale care includ flora şi fauna. Arta origami din zilele noastre acoperă o zonă largă de forme, de la ceasuri cu cuc şi dragoni, până la forme simple care exprimă mai degrabă spiritul decât forma unei imagini.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu