luni, ianuarie 25, 2010

Despre Avatar si repercursiunile lui asupra noastra

Da, e clar ca filmul Avatar a facut furori la nivel mondial. Cinematografele sunt asaltate in fiecare oras, oamenii ajungand sa fie atat de impatimiti de acest film, incat si-au numit si copiii dupa denumirea personajelor din film.
Avatar a avut incasari de peste 1 miliard de dolari si a fost cel mai vizionat film al anului 2009. James Cameron, omul care a regizat si Titanic, a muncit 15 ani pentru filmul care cu siguranta va incasa multe premii in 2010.
Efectele speciale din Avatar sunt unice iar miscarile actorilor sunt 100% reale. Filmul nu este animat, iar actorii au depus un efort imens pe platourile de filmare. Luptele, sariturile si cascadoriile au fost inregistrate cu ajutorul unui senzor de miscare, conectat la un calculator ce randeaza partea grafica din fiecare personaj.
Ceea ce nu stiti sunt repercursiunile filmului Avatar asupra noastra. Citeam cateva articole din ziare si am ramas putin surprinsa, acest film facand victime si in Romania. O sa postez cateva citate sa va convingeti:
Un taiwanez de 42 de ani care suferea de hipertensiune arteriala a decedat in urma unei crize cardiace care ar fi putut fi provocata de o supraexcitare suferita in timp ce viziona filmul 3D "Avatar".
Vaticanul il condamna pentru ca “flirteaza cu doctrinele moderne si promoveaza venerarea naturii, ca substitut al religiei”.
Avatar promoveaza ideea ca rasele "non-albe" sunt primitive si incapabile sa se ajute singure. Asa sustine o parte a criticilor filmului regizat de James Cameron, care acuza proiectul de rasism. Mai exact, criticii spun ca povestea unui alb care salveaza o rasa de extraterestri perpetueaza "legenda unui Mesia alb".
Mama unei tinere din Constanta in varsta de 24 de ani, recent despartita de iubitul ei, sustine ca fiica ei s-a sinucis dupa ce a vazut filmul "Avatar".

Avatar-Trailer

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu