miercuri, ianuarie 20, 2010

Superficialitate...8-|


Odata cu acest post ia nastere si o noua categorie pe acest blog: Aspecte din viata umana. Voi urmari sa public sentimente, atitudinti, moduri de comportament ale oamenilor si sper ca o sa va dea de gandit aceste postari, sugerandu-va sa incercati sa jucati putin rolul din acea situatie si sa va intrebati: "Oare ma regasesc aici?"
Eu una m-am cam saturat sa vad ce se intampla in jur...intr-un cuvant: superficialitate. Nu pot concepe cum intr-o tara se pot promova atatea exemple negative si culmea sa mai aiba succes. Nu pot intelege cum atatea emisiuni TV au luat nastere pentru rating, ele urmarind doar scandaluri si viata mizera a romanilor. Ba mai mult, se observa o extindere a acestor emisiuni pe toate posturile de televiziune. Si cum sa nu ia amploare daca prind la public, daca toata lumea se simte satisfacuta cand vede violenta, cearta, prostie?...Nu stiu, dupa parerea mea TV-ul, mass-media, Internetul au o mare influenta asupra tuturor, considerandu-se ca acolo gasim exemple din cele mai adecvate comportamente de oameni civilizati. Peste noapte se lanseaza numeroase "dive" si s-a ajuns in ziua de azi sa ai succes daca ai corp, daca arati bine si un tatic cu bani care sa te lanseze. Asa apar peste noapte fanele, imbracandu-se dupa stilul acelei vedete si adopta un comportament la fel de superficial...Si iata asa se extinde la nivel national superficialitatea...
Problema e ca nu mai exista personalitatea, puterea de caracter, am ajuns sa fim construiti dupa un singur tipar, sa fim toti o apa si-un pamant. Exemplele negative predomina si ajungi mai apreciat daca iti bati joc de cineva, dai in cap sau furi decat daca faci o fapta buna. Cu cat te porti mai jalnic cu cei din jur, cu cat esti mai fitos, cu cat ai haine mai de firma esti idolatrizat de restul lumii...De ce? De ce am ajuns atat de superficiali incat de judecam dupa aparente? De ce daca te porti frumos cu cineva esti luat de fraier in ziua de azi? De ce daca incerci sa-ti impui punctul de vedere pur si simplu esti dat la o parte pentru ca nu apartii tiparului, masei de oameni? De ce am ajuns sa luam totul in ras, denaturand si unele sentimente umane precum dragostea, prietenia, sinceritatea?
S-a creat acest efect de turma si nu ne gandim ca noi putem fi la randul nostru exemple pentru cei din jur sau pentru o noua generatie. Poate filosofez, poate nu, dar eu jur...Astept si parerile vouna m-am saturat de ce se intampla in astre pro sau contra..un schimb de opinii:)..
OARE NU PUTEM PRIVI IN PROFUNZIME, SA INCERCAM SA VEDEM LUCRURILE SI ALTFEL DECAT SUNT ELE LA SUPRAFATA?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu